لیست اختراعات سحر صباحی
اين اختراع با هدف ايجاد ايمني غيرفعال خوراكي در برابر باكتري هليكوباكتر پيلوري كه شيوع بسيار وسيعي در جهان داشته و عامل اصلي زخم و سرطان معده در انسان است، صورت پذيرفت. بدين منظور، سلول هاي باكتري هليكوباكتر پيلوري با استفاده از فرمالدهيد غيرفعال و پس از تركيب با ادجوانت فعال و غيرفعال فروند به 4 نقطه از سينه مرغ نژاد لگهورن سفيد تزريق زيرجلدي شد. استخراج آنتي بادي IgY با استفاده از پلي اتيلين گلايكول و كيفيت و غلظت آن با استفاده از روش هاي SDS-PAGE و برادفورد مورد بررسي قرار گرفت. از زرده تخم مرغ هاي حاوي IgY به منظور توليد بستني تخم مرغي استفاده و محصول در مقايسه با بستني وانيلي مورد ارزيابي حسي قرار گرفت. از تست الايزا غيرمستقيم به منظور بررسي فعاليت IgY استخراجي، همچنين فعاليت IgY در طي سه ماه پس از توليد استفاده شد. آناليز فعاليت IgY با روش الايزا نشان داد كه بيشترين ميزان اين آنتي بادي در هفته دوم داشته و بعد از 3 ماه نگهداري بستني تخم مرغي در دماي 94-18 درصد از فعاليت آنتي بادي حفظ شده است.
امروزه، مصرف كنندگان به دنبال غذاهاي هستند كه باعث سلامتي شده و مي تواند خطر ابتلا به بيماريها را كاهش دهد. تخم مرغ به عنوان منبع بزرگي از ايمونوگلوبين Y است كه نقش بسيار مهمي در ايمني غيرفعال دارد. از اين رو، اين اختراع با هدف ايجاد ايمني غيرفعال خوراكي در برابر باكتري هليكوباكتر پيلوري كه شيوع بسيار وسيعي در جهان داشته و عامل اصلي زخم و سرطان معده است، صورت پذيرفت. بدين منظور، سلول هاي باكتري هليكوباكتر پيلوري با استفاده از فرمالدهيد غيرفعال و پس از تركيب با ادجوانت فعال و غيرفعال فروند به 4 نقطه از سينه مرغ نژاد لگهورن سفيد تزريق زيرجلدي شد. استخراج آنتي بادي IgY با استفاده از پلي اتيلين گلايكول و كيفيت و غلظت آن با استفاده از روش هاي SDS-PAGE و برادفورد مورد بررسي قرار گرفت. از زرده تخم مرغ هاي حاوي IgY به منظور توليد بستني تخم مرغي استفاده و محصول در مقايسه با بستني وانيلي مورد ارزيابي حسي قرار گرفت. از تست الايزا غيرمستقيم به منظور بررسي فعاليت IgY استخراجي، همچنين فعاليت IgY در طي سه ماه پس از توليد استفاده شد. آناليز فعاليت IgY با روش الايزا نشان داد كه بيشترين ميزان اين آنتي بادي در هفته دوم داشته و بعد از 3 ماه نگهداري بستني تخم مرغي در دماي 94-18 درصد از فعاليت آنتي بادي حفظ شده است. بررسي ارزيابي حسي نشان دهنده عدم تفاوت معني دار بين بستني وانيلي و تخم مرغي و بازارپسندي مناسب بستني تخم مرغي است. بنابراين، بستني تخم مرغي حاوي IgY توليد شده در اين اختراع، مي تواند كانديد مناسبي براي پيشگيري و درمان جمعيت هاي درگير با باكتري هليكوباكتر پيلوري باشد.
فرآيند توليد محيط كشت انتخابي-اختصاصي حاوي موسيلاژ پلي ساكاريدي گياه پنيرك و تركيبات زيست فعال ميكروبي جهت بهبود رشد باكتري هاي اسيد لاكتيك تحت عنوان LABrich در حال حاضر به كارگيري استارتر هاي تجاري در صنعت غذا معمولا به دو شكل غير مستقيم (Bulk) يا مستقيم (Direct Vat Set=DVS) صورت مي گيرد. استارتر DVS معمولا نيازي به مراحل آماده سازي ندارد و به طور مستقيم به محيط رشد كه بعدا تبديل به محصول خواهد شد، افزوده مي گردد. اين در حالي است كه استارتر Bulk قبل از استفاده در توليد، نيازمند طي مراحل آماده سازي و تكثير در چند نوبت را دارد. قابل تامل است كه هزينه استفاده از استارترهاي توده در مقايسه با استارترهاي مستقيم به مراتب پايين تر مي باشد. در كشور ايران با توجه به شرايط حال حاضر در تامين محصولات اوليه، جلوگيري از افزايش قيمت تمام شده محصول، برقراري امنيت غذايي و دستيابي عموم افراد جامعه جهت ارتقا مصرف سرانه، همچنان تمايل به استفاده از استارترهاي توده در برخي توليدكنندگان صنعتي وجود دارد. از اين رو، هدف از اين اختراع، توليد محيط كشت انتخابي-اختصاصي نوين با بهره گيري از منابع طبيعي، ايمن و بومي گياهي و ميكروبي جهت فراهم آوردن بستري مغذي، انتخابي و تحريكي براي رشد باكتري هاي اسيد لاكتيك مورد استفاده در استارترهاي تجاري محصولات تخميري (مخصوصا استارترهاي توده) با تعداد مراحل پاساژ كمتر و توليد توده زيستي (عاري از آلودگي عوامل ميكروبي ثانويه) به مراتب بيشتر مي باشد.
موارد یافت شده: 3